hétfő, augusztus 21, 2017

A KIADÓI MUNKA

A KIADÓI MUNKA

"És monda nékem: Ismét prófétálnod kell néked sok népek és nemzetek, és nyelvek és királyok felől." (Jel 10:11) 

Kiadói munkánk Isten vezetése és különleges felügyelete alatt született. Különleges cél érdekében tervezték. A hetednapi adventistákat, mint egy kiváltképpen való népet, Isten választotta és különítette el a világtól. Az igazság nagy csákányával választotta le őket a világ kőfejtőjében és lépett kapcsolatba velük. Képviselőivé tette, követeinek nevezte ki őket az üdvösségért folyó utolsó munkájában. Az igazság legnagyobb mértéke - melyet halandóra valaha is bíztak - a legszigorúbb és legfélelmetesebb figyelmeztetések, melyeket Isten valaha küldött az embernek, mind rájuk van bízva, hogy adják át a világnak. A munka végzésében a leghatékonyabb szakágak egyike a kiadói hivatal.
Ezek az intézmények az igazság tanítói, Isten tanúi az emberek felé. Úgy árad belőlük az igazság, mint lámpából a világító fény. Egy veszélyes tengerparton felállított világítótorony fényéhez hasonlóan fénysugarakat küldenek a világ sötétjébe, hogy az embereket figyelmeztessék a veszélyre, mely pusztulásukat okozhatja. 

A kiadókban megjelenő kiadványok célja egy nép felkészítése az Istennel való találkozásra. A világ minden részén ugyanazt a feladatot kell végezniük, mint amit Keresztelő Jánosnak kellett Izráelben. A figyelmeztetés megdöbbentő üzenetével Isten prófétája felébresztette az embereket világi álmodozásaikból. Általa Isten megtérésre hívta a bűneibe visszaeső Izráelt. Az igazság kinyilatkoztatásával leleplezte a népszerű megtévesztéseket. Ellentétben korának hamis elméleteivel, tanításaiban az igazság örök bizonyságként állt. "Térjetek meg, mert elközelített a mennyeknek országa" - ez volt János üzenete. (Mt 3:2) 
Ugyanezt az üzenetet kell ma is átadni a világnak kiadványainkon keresztül. 
(Testimonies, 7. kötet, 138-139. oldal)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése