Szeretettel meghívjuk Önt és barátait
táplálkozástudományi és életmód-előadásainkra:
NEM TITOK AZ EGÉSZSÉG – 2013 ősze
A vetítéssel egybekötött előadásokat kéthetente keddenként, 18 órai kezdettel,
a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) dísztermében tartjuk
(1123 Budapest, Alkotás u. 44.)
Szeptember 17.
Az étrendváltoztatás lélektana
Egészség és lelkiállapot a mai Magyarországon. Milyen érvek szólnak a változtatás mellett? Miért voltak egészségesebbek a „régiek”, és mindenben követendő-e a példájuk? Az egészségvédelem pszichológiai háttere. Szokásaink mint „programozók”
Október 1.
Speciális növényi hatóanyagok – és betegségmegelőző szerepük
A vitaminok és vitaminhatású anyagok kevésbé ismert hatásai az élettani folyamatokra. Az elmúlt évek humánbiológiai felismerései
Október 15.
Apiterápia – Gyógyító méhecske
A méhészeti termékek gyógyhatásai. Hogyan segítenek a mézben lévő természetes összetevők a fogszuvasodás megállításában, az ízületi problémák kezelésében, a pihentető alvásban, a fáradtság megszüntetésében vagy a székrekedésben szenvedőkön?
Október 29.
Zöldségfélék a betegségmegelőző és gyógytáplálkozásban
Miért és mikor fogyasszuk a zöldségféléket? Mely nyersanyagokat helyezzük előtérbe, ha hajlamunk van bizonyos betegségekre? Hogyan válogassuk össze és hogyan készítsük el a zöldségeket, hogy hatásukat kifejthessék?
November 12.
A gondolkodás elvesztett művészete
Hogyan javíthatjuk érzelmi intelligenciánkat és szellemi teljesítményünket?
A kiegyensúlyozott lelkiállapot és a megelégedettség elérése. Tudomány, gondolkodás, erkölcs
November 26.
Nőgyógyászati problémák új megközelítésben – nemcsak nőknek. Tények, összefüggések, megoldások.
Ösztrogéndominancia és hormonegyensúly. Férfiakat is érintő kérdések.
Dr. Csiszár Miklós sebész és életmód-tanácsadó előadása (www.naturwell.hu), valamint a szerző e témában megjelenő könyvének bemutatása
December 10.
A GAP-szindróma, avagy hol található a „második agyunk”?
Az emésztőrendszeri folyamatok összefüggése a hiperaktivitással, figyelemzavarral, depresszióval, diszlexiával és egyéb pszichológiai állapotokkal.
Új megfigyelések, amelyek más megvilágításba helyezték a táplálkozást
Előadók:
Tóth Gábor okl. élelmiszer-ipari mérnök, táplálkozástudományi előadó, szakíró (1., 2., 4., 7. előadás)
Kulcsár Attila életmód-tanácsadó, lelkigondozó, méhész (3. előadás)
Sonnleitner Károly okl. egészségnevelő, fordító, mentálhigiénés előadó (5. előadás)
dr. Csiszár Miklós sebészorvos, egészségügyi tanácsadó (6. előadás)
Mindenkit szeretettel várunk!
Az előadások után beszélgetést tartunk • Terembérleti hozzájárulásként 250 Ft-ot elfogadunk
További információk: 06/30-221-9355 (Pásztor Katalin); www.ujeletmod.hu
A sorozatot szervezi és támogatja: Életpont Nonprofit Kft.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése