szerda, június 03, 2020

Napi ige - Bölcs irányítása gyermekeinknek

„Mert tudom róla, hogy megparancsolja az ő fiainak és az ő házanépének őutána, hogy megőrizzék az Úrnak útját, igazságot és törvényt tévén, hogy beteljesítse az Úr Ábrahámon, amit szólott felőle."
(I.Mózes 18,19)

„Ábrahám fékezte gyermekei rossz hajlamait. Nem hunyt szemet bűnös hanyagsággal a hibáik felett. Nem volt nála gyenge, oktalan, engedékeny kivételezés. Tudta, hogy mi a kötelessége gyermekei iránt, és nem áldozta fel ezt a meggyőződését a rosszul értelmezett szeretet oltárán. Ábrahám nemcsak helyes útmutatást adott, de megőrizte az igaz és igazságos törvények tekintélyét is.
Milyen kevesen követik ma ezt a példát! Nagyon sok szülőnél vak és önző érzelmesség figyelhető meg, amit helytelenül szeretetnek neveznek. Ennek eredményei láthatók kialakulatlan ítéletű és fegyelmezetlen gyermekeik életében. Ez a legnagyobb kegyetlenség az ifjúsággal szemben, és nagyon rossz következményekkel jár a világ számára is. 
A szülők engedékenysége zűrzavart okoz a családban és a társadalomban egyaránt. A fiatalokban megerősíti a hajlamaik követése iránti vágyat, ahelyett, hogy Isten kívánalmainak engedelmeskednének. Felnőnek úgy, hogy vonakodnak Isten akaratát cselekedni, és vallástalan, engedetlen lelkületüket átörökítik gyermekeikre és azok gyermekeire. A szülőknek irányítaniuk kellene a családjukat, úgy, ahogy Ábrahám tette. Tanítsák és követeljék meg a szülők iránti tiszteletet, az Isten iránti engedelmesség első lépéseként!"
(Pátriárkák és próféták, Ábrahám Kánaánban c. fejezetből)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése