kedd, július 14, 2020

Napi ige - Testvéri egység

„Hogy mindnyájan egyek legyenek, amint Te énbennem, Atyám, és én Tebenned, hogy ők is egyek legyenek mibennünk, hogy elhiggye a világ, hogy Te küldtél engem."

(János 17,21)

„A különböző jellemű emberek között uralkodó harmónia és egység a legszembetűnőbb tanúságtétel arról, hogy Isten elküldte az Ő Fiát e világra a bűnösök megmentéséért... Jellemünknek összhangba kell kerülnie Krisztus jellemével, akaratunkat alá kell rendelnünk Krisztus akaratának... Akkor majd együtt tudunk dolgozni egymással, az ellentét egyetlen megnyilatkozása nélkül.
Ha apró nézeteltéréseken tépelődünk, ez olyan tettekhez vezet, amelyek széthúzzák a keresztény közösséget. Ne engedjük, hogy az Ellenség ilyen előnyökre tegyen szert. 


Szüntelen közeledjünk Istenhez és egymáshoz... Krisztus követői, ha szétszórtan élnek is a világon, legyenek egyek Őbenne. De Isten nem teheti őket eggyé, ha nem hajlandók feladni a saját útjaikat Krisztus útjáért.
Ha Isten népe teljesen elhiszi Krisztus imáját, ha megvalósítják a mindennapi életükben ennek az imának a lényegét, akkor egységes tetteket látunk soraikban. Krisztus szeretetének arany köteléke fog testvért a testvérhez kötni. Ezt az egységet csakis Isten Lelke munkálhatja és érheti el. Aki odaszentelte magát érettünk, meg tud szentelni minket, mint az Ő tanítványait. Vele egyesülve, egymással is egyesülni fogunk a legszentebb hitben. Amikor úgy törekszünk erre az egységre, ahogyan Isten megkívánja tőlünk, akkor meg is valósul."

(Bizonyságtételek VIII. kötet, 243. l.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése