péntek, augusztus 28, 2020

ÚTMUTATÁSOK FIATALOK SZÁMÁRA

ÚTMUTATÁSOK FIATALOK SZÁMÁRA

„Minden te útaidban megismered őt; akkor ő igazgatja a te útaidat." (Péld 3:6) 

Isten fiaival és lányaival szemben nagyok az elvárások. Ha a mai fiatalokra tekintek, a szívem sóvárog utánuk. Micsoda lehetőségeik vannak! Ha őszintén keresnék Jézust, bölcsességet adna nekik, mint ahogyan bölcsességet kapott Dániel is. Attól szerezhetnének útmutatást, Aki a legdicsőbb Tanácsadó. „A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme." (Zsolt 111:10) 
Ekképp szól a zsoltáríró: „A te beszéded megnyilatkozása világosságot ad, és oktatja az együgyűeket." (Zsolt 119:130) És ezt mondja a bölcs: „Minden te útaidban megismered őt; akkor ő igazgatja a te útaidat." (Péld 3:6)
A fiatalok próbálják értékelni azt a kiváltságot, amelyben részesülhetnek: Isten tévedhetetlen bölcsessége irányíthatja őket. Tekintsék tanácsadójuknak az igazság Igéjét és szerezzenek jártasságot a "Lélek kardja" használatában. Sátán okos hadvezér, csak Jézus Krisztus alázatos és odaszentelt szolgája győzedelmeskedhet felette. Ezt írja az Ige a győzőkről: „És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételöknek beszédéért." (Jel 12:11) 

Nem szabad önmagunkban bízni. Véges erőnk maga a gyöngeség. Jézus azt mondja: „Nálam nélkül semmit sem cselekedhettek", de megígéri: „Ha énbennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, amit csak akartok, és meglesz az néktek." (Jn 15:7)
Az emberek úgy gondolják, nagy megtiszteltetés, ha egy földi király valakit meghív. De vegyük számításba azt a csodálatos kiváltságot, amelyet számunkra kínálnak fel. Ha engedelmeskedünk Isten elvárásainak, a világegyetem Uralkodójának válhatunk fiaivá és leányaivá. A megfeszített és feltámadt Üdvözítőn keresztül az igazságosság gyümölcseivel telhetünk meg, így alkalmassá válhatnak arra, hogy végtelen időkön keresztül a királyok Királyának udvarában tündökölhessünk. ... Feladatunk a legszorosabb kapcsolatba lépni Isten Fiával, az Ő iskolájában tanulni, szelíddé és alázatos szívűvé válni, Krisztus munkáját végezni, hogy siettessük uralkodásának eljövetelét. 
(Review and Herald, 1888. február 28.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése