vasárnap, május 10, 2020

A CSALÁD MEGSZENTELŐDÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA

A CSALÁD MEGSZENTELŐDÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA

„Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld 22:6) 

Kérem a szülőket, hogy készítsék fel önmagukat és gyermekeiket is arra, hogy egyesülhessenek a mennyei családdal. Krisztus kegyelméért kérem, készüljetek, készüljetek, hogy békében találkozhassatok az Úrral! Helyes módszerekkel kezdjetek dolgozni családotokban! Ássatok le a problémák gyökeréig! Vigyétek be az igazságot otthonotokba, hogy az szentelje és tisztítsa meg otthonaitokat! Ne tartsátok az igazságot a külső udvarban! Sok hitvalló keresztény milyen vak saját szükségletei irányában! Mennyire nem veszik észre, hogy mit tehetne Krisztus értük, ha beengednék Őt otthonukba! Ha a keresztények olyan szorgalmasan dolgoznának azért, hogy elnyerjék az élet koronáját, ahogy a világiak munkálkodnak a földi előnyökhöz jutásért, Isten egyháza biztosan és erőteljesen haladna előre...

A Szentlélek csak olyan munkát végez el, mely Isten törvényével összhangban van. A Lélek átalakító munkáját lehet majd látni azokban a családokban, ahol fáradhatatlan erőfeszítéseket tesznek azért, hogy kedvességet, türelmet és szeretetet tanúsítsanak egymás iránt. Hatalmas erő munkálkodik azért, hogy felkészítse az értelmet és a szíveket arra, hogy alávessék magukat a Szentlélek átalakító hatalmának, és elvezesse a szülőket arra, hogy szenteljék meg önmagukat, hogy gyermekeik is megszentelődhessenek.

Az az otthon, melynek tagjai udvarias és előzékeny keresztények, messzire ható, jó befolyást fog árasztani. Más családok észre fogják venni azokat az eredményeket, melyeket az ilyen otthonokban elérnek, és követni fogják azok példáját, hogy ők is megvédjék otthonukat a sátáni befolyások ellen. 

Isten angyalai gyakran meglátogatják az Isten akaratának uralma alatt álló otthont. Az isteni kegyelem ereje által az ilyen otthon felüdítő hellyé válik a megviselt fáradt zarándokok számára. Ha figyelmesen őrködünk, meggátolhatjuk, hogy énünk előtérbe kerüljön. Helyes szokásaink alakulnak ki. Kellően felismerjük mások jogait is. A szeretet által munkálkodó hit - mely megtisztítja a szívet - áll a kormánykeréknél és irányítja az egész házat. Az ilyen otthon szent befolyása alatt a családtagok jobban felismerik és alkalmazzák a testvériség Isten Igéjében lefektetett alapelveit. 
(Southern Watchman, 1904. január 19.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése