hétfő, május 18, 2020

HÁZRÓL HÁZRA MEGY AZ EVANGÉLIUM MUNKÁSAIVAL

HÁZRÓL HÁZRA MEGY AZ EVANGÉLIUM MUNKÁSAIVAL

„Minekutána pedig összehívta Jézus az ő tizenkét tanítványát, adott nékik erőt és hatalmat minden ördögök ellen, és betegségek gyógyítására. És elküldte őket, hogy prédikálják az Isten országát, és betegeket gyógyítsanak. És mondta nékik: Semmit az útra ne vigyetek, se pálcákat, se táskát, se kenyeret, se pénzt; se két-két ruhátok ne legyen. És valamely házba bementek, ott maradjatok, és onnét induljatok tovább." (Lk 9:1-4) 


Az Úr felszólítja népét, hogy vállalják el a misszió különböző ágainak szolgálatát. Az élet fő- és mellékútjain mindenkinek meg kell hallania az evangélium üzenetét. Az egyház tagjainak végezniük kell az evangélizálás munkáját szomszédaik otthonában, azoknál, akik még nem fogadták el a jelenvaló igazság teljes bizonyosságát.
Akik ezt a munkát vállalják, tegyék szüntelen kutatásuk tárgyává Jézus életét. Teljes intenzitással és komolysággal használják fel minden képességüket az Úr szolgálatában. Az őszinte, önzetlen erőfeszítéseknek értékes eredményei lesznek. A munkások megkapják a Nagy Tanítótól a legmagasabb fokú képzést. Azok azonban, akik nem fogadták be a kapott fényt, egy napon rájönnek, hogy pótolhatatlan kárt szenvedtek.


Isten gyermekei közül soknak el kell menniük kiadványainkkal olyan helyekre, ahol még sohasem hirdették a hármas angyali üzenetet. Azokat, akik a házról házra való evangélizálást végzik és betöltetnek Szentlélekkel, az Úr gazdagon elhalmozza olyan lehetőségekkel, amikor jót tehetnek. Ha az igazságot házról házra járva szeretettel és egyszerűen mutatják be, az összhangban van azzal az utasítással, melyet Krisztus tanítványainak adott, amikor missziós útjukra küldte őket. Sokakat elérhetünk az igazsággal, ha családi körben mutatjuk azt be egyszerűen, hálaénekekkel és szívből jövő imákkal. Isten elküldi munkását, hogy meggyőzze a szíveket. Azt ígéri, hogy „én tiveletek vagyok minden napon". (Mt 28:20) 
Ha bizonyosak vagyunk abban, hogy ilyen segítőtársunk van, akkor hittel, reménységgel és bátorsággal telve végezhetjük munkánkat. 

Istentiszteletünk egyhangúságát meg kell törni. Minden gyülekezeti tagnak részt kell vennie a Mester szolgálatának valamelyik ágában. Akik jól megalapozódtak az igazságban, azok menjenek el a szomszédos helyekre és tartsanak előadásokat. Olvassák Isten Igéjét és annak tanításait magyarázzák el úgy, hogy mindenki jól megérthesse azokat. 
(Review and Herald, 1904. május 5.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése