kedd, április 21, 2020

NE TÁMASZKODJUNK SAJÁT KÉPZELŐERŐNKRE!

NE TÁMASZKODJUNK SAJÁT KÉPZELŐERŐNKRE!

„És az én beszédem és az én prédikálásom nem emberi bölcsességnek hitető beszédiben állott, hanem léleknek és erőnek megmutatásában."

(1Kor 2:4) 

Láttam, hogy tapasztalatunk minden újabb fázisát veszély kíséri az egyházban, mert néhányan olyan rossz lelkülettel hallgatják a dolgokat. Míg néhány tanár erőteljesen és hatékonyan tanítja a bibliai tantételeket, nem lesznek mindannyian olyan emberek, akik ismerik a gyakorlati életet és biztos tanácsot tudna adni az összezavarodott lelkeknek. Nem tudják észrevenni a zavaró szituációkat, melyek szükségszerűen bekövetkeznek minden családban, amely változás előtt áll. Ezért legyenek mindannyian óvatosak abban, amit mondanak, és ha nem ismerik Isten akaratát némely dologban, ne mondjanak olyan dolgokat, amiket kitaláltak, vagy éppen úgy gondolnak. Ha semmi határozottat nem tudnak mondani, akkor mondják meg, és hagyják, hogy az illető teljesen Istenre hagyatkozzék. Imádkozzanak együtt, ha kell böjtöljenek is, hogy senki se járjon sötétségben, hanem a világosságban, mert Isten is a világosságban van.

Vizsgálhatunk most bármit, ami előretört a világban, és sorainkon belül is; találunk olyan lelkeket, akiket nem fegyelmez a Szentlélek kegyelme. Ők nem gyakorolták Krisztus szavait, nem értik Isten Lelkének ihletéseit és helytelen cselekedetekbe fognak merülni, mert nem követték Jézust teljes szívvel. Ösztöneiket és saját elképzeléseiket követték.

Ne tegyünk semmit szervezetlenül, nehogy az Isten akaratát nélkülöző, szenvedélyes, lelkesítő beszéd miatt sokat veszítsünk és áldozzunk fel abból, amink van, és nehogy a győzelem, amely oly fontos lenne, higgadt mértéktartás, helyénvaló megfontolás, egészséges elvek és tervek híján kudarcba fulladjon. Legyen bölcs vezetőtök ebben az ügyben, mindannyian gyűljetek egy bölcs, láthatatlan vezető: Isten mögé. Emberi tényezők fognak harcolni az uralomért, és olyan munkát fognak elvégezni, melyek nem viselik magukon Isten pecsétjét. 
(Special Testimonies Relating to Various Matters in Battle Creek, 17-18. oldal)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése