csütörtök, április 23, 2020

Napi ige - Hirdessük az utolsó üzenetet!

„Nékem cselekednem kell annak dolgait, aki elküldött engem, míg nappal van. Eljön az éjszaka, amikor senki sem munkálkodhat már."

(János 9,4)

„Az Úr végzi az ő munkáját. Az egész menny serény tevékenységben van. A föld bírája hamarosan felkel... Isten felfedte azt, ami majd az utolsó időben történik, hogy népe előkészülhessen az ellenkezés és a harag viharában való helytállásra. Akiket elér az előttünk álló eseményekre való figyelmeztetés, azok ne üljenek nyugodtan, várva a közelgő viharra, azzal nyugtatva magukat, hogy az Úr majd betakarja az Ő hűségeseit a veszedelem napján. Ne semmittevő várakozással várjuk Urunkat, hanem buzgó munkában és tántoríthatatlan hittel! Nem annak az ideje van most, hogy jelentéktelen ügyekkel kössük le gondolatainkat.
Az, aki a csillagokat rendre felsorakoztatja az égen, akinek szava parancsol a mélység hullámainak, ugyanaz a végtelen Teremtő mozdul meg népe érdekében, ha hittel kérik Őt. Megzabolázza a sötétség erőit, míg a figyelmeztetés el nem jut a világhoz, és akik hallgatnak szavára, felkészülnek a küzdelemre... Nagy munka vár elvégzésre, és ez azoknak a feladata, akik ismerik az igazságot... Ne aludjunk tovább a Sátán uralta földön, hanem vessünk be minden rendelkezésünkre álló erőt, használjunk fel minden eszközt, amelyet a Gondviselés adott. Hirdessük az utolsó üzenetet »népeknek, nemzeteknek, nyelveknek és királyoknak« (Jelenések 10,11). Jézus megígérte: »Íme én veletek vagyok minden napon a világ végeztéig« (Máté 28,20)."
(Válogatott bizonyságtételek II. kötet, 168, 171. l.)