szombat, február 22, 2020

Napi ige - Tökéletesség

„...Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített."
(2Tim. 3,17)

„Isten csak azokat fogadja el, akik magasra tűzik a célt... Ne próbáljuk a mércét öröklött vagy szerzett rossz hajlamainkhoz igazítani! Értsük meg, hogy a jellem tökéletlensége bűn! Isten minden szép és tökéletes jellemvonást harmonikusan és hiánytalanul önmagában hordoz, és mindazokat felruházza ugyanezekkel a kiváltságokkal,saját jellemvonásaival, akik elfogadják Krisztust, mint személyes megváltójukat. Mindazoknak, akik Isten munkatársai kívánnak lenni, igyekezniük kell, hogy minden fizikai és szellemi képességüket tökéletesítsék. Az igazi nevelés a fizikai, szellemi és erkölcsi képességek felkészítése Isten szolgálatára. Ez az a nevelés, amely az örök életre szól...

Krisztus soha nem mondta, hogy a jellem tökéletesítése könnyű feladat. Nemes, kiegyensúlyozott jellemet nem lehet örökölni. Nem jutunk hozzá véletlenül, hanem Krisztus érdemei és ereje által, valamint személyes erőfeszítéssel. Isten ad szellemi és lelki képességeket, a jellemünket pedig mi alakítjuk ki az énünkkel folytatott kemény, szívós küzdelem árán. Szigorúan meg kell szabadulnunk minden egyes kedvezőtlen jellemvonásunktól.

Senki se mondja, hogy nem tudja jellemhibáit orvosolni! Ha erre a megállapításra jutsz, biztosan elveszíted az örök életet... Ha nem akarsz, akkor nem is tudsz győzni. Az igazi nehézség megszenteletlen, bűnnel fertőzött szívünkben rejlik, abban, hogy nem engedjük Isten irányítását érvényesülni."

(Kriszus példázatai, A talentumok c. fejezetből)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése