péntek, szeptember 18, 2020

ESZTER

ESZTER

„És monda Márdokeus visszaüzenve Eszternek: Ne gondold magadban, hogy te a király házában megmenekülhetsz a többi zsidó közül. Mert ha e mostani időben te hallgatsz, másunnan lészen könnyebbségök és szabadulások a zsidóknak; te pedig és atyád háza elvesztek. És ki tudja, talán e mostani időért jutottál királyságra?" (Eszt 4:13-14) 

A régi időkben az Úr csodálatosan munkálkodott azokon a megszentelt nőkön keresztül, akik a szolgálatban egyesültek az Ő képviseletére kiválasztott férfiakkal. Isten felhasználta a nőket, hogy nagy és döntő győzelmeket arasson általuk. A vészterhes időkben nem egyszer küldte őket az első vonalba és munkálkodott rajtuk keresztül sok élet megmentéséért. Eszteren, a királynőn keresztül csodálatos szabadítást vitt véghez az Úr az Ő népén. Amikor úgy tűnt, hogy nincs mód és hatalom megmentésükre, Eszter és azok az asszonyok, akik társául álltak mellé, böjttel, imával és azonnali cselekvéssel megoldást hoztak nemzetüknek.

Amikor tanulmányozzuk azon nők munkáját, akik az Ószövetség idején kapcsolatban álltak Isten ügyével, ez megtanít bennünket arra, hogy munkánk során ma is készen kell lennünk a vészhelyzetekkel szembenézni. Lehet, hogy nem kerülünk olyan kritikus és különleges helyzetbe, mint Isten népe Eszter idejében, de a megtért nőknek gyakran kell helytállniuk sokkal egyszerűbb esetekben is. Ezt sokan megtették már és készek megtenni ezután is. A nők feladata, hogy férjükkel együtt úgy neveljék és oktassák fiaikat és leányaikat, hogy később megtérhessenek és erejüket Isten szolgálatára szentelhessék. Sokan vannak, akik képességeiket férjükkel együtt a kórházi munka szolgálatába állítják, hogy gyógykezelésben részesítse a beteget, hogy tanáccsal és bátorítással szolgáljon másoknak. Ezek azok, akik igyekeznek képezni magukat, amely felkészíti őket arra is, hogy az orvosok munkáját végezzék. 
(Special Testimonies, B sorozat, 15. szám, 1-2. oldal)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése