szombat, szeptember 05, 2020

Napi ige - A bibliatanulmányozás szépsége

„Gyönyörködöm a Te beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált... Az én lelkem megtartja a Te bizonyságaidat, és azokat igen szeretem."

(Zsolt. 119, 162. 167)

„Ismerjük meg a Szentírás központi tárgyát: Isten eredeti szándékát a világgal, a nagy küzdelem keletkezését és a megváltás munkáját! Meg kell értenünk annak a két alapelvnek a természetét, amely körül a nagy küzdelem folyik. Kövessük nyomon munkálkodásukat a történelemben... Lássuk meg, hogy miként nyilatkozik meg ez a küzdelem az emberi tapasztalatokban... Amint az Ószövetséget tanulmányozzuk, tapasztalni fogjuk, hogy élő források fakadnak fel ott is, ahol a gondatlan olvasó csak pusztaságot lát...
Amikor felébred valakiben a Biblia iránti igaz szeretet, amikor kezdi felismerni, hogy milyen roppant nagy kutatási terület tárul elé, és milyen értékes kincseket rejt az Írás. Akkor vágyakozni kezd, hogy minden kínálkozó alkalmat megragadjon Isten Igéjének mind jobb megismerésére.

Amikor csak alkalmad van rá, olvass el egy-egy Biblia-verset és elmélkedj róla!... A lélek központi mozgatóerői a hit, a remény és a szeretet. A Biblia helyesen folytatott tanulmányozása ezeket munkálja. 

A Biblia külső szépsége, kifejezéseinek és képeinek nagyszerűsége csak a valódi értéknek, a szentség szépségének az Írásban való kifejeződése: Mennyei béke és öröm forrása fakad fel a lélekben az ihletett Ige által, amiből hatalmas folyam lesz, hogy áldásul szolgáljon mindazoknak, akik a közelébe jutnak."

(Nevelés, Biblia-tanítás és -tanulmányozás c. fejezetből)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése