szombat, május 25, 2019

Munkácsy és Zichy-tárlatlátogatás Reisinger Jánossal, 2019.

http://oltalomtaborok.blogspot.com/2019/03/zichy-tarlatlatogatas-2019.html


Tárlatlátogatások

2019. május 26. vasárnap 10.00–14.00
A szokásos Somogy megyei Zala faluba tartó kirándulásunkat ebben az évben is megrendezzük a Zichy Mihály Emlékmúzeummegtekintésére. Ebben az évben új idegenvezetőt mutatok be Rizsák Krisztián személyében, aki az aszódi előadásokat szervezi feleségével együtt. Jómagam ebben az időben Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön tartok előadásokat, ezért csak telefonos érintkezéssel lehetek jelen. Szeretettel várjuk azonban mindazokat, akik eddig még nem látták ezt a gazdag gyűjteményt, és nem álltak meg Zichy 25 négyzetméteres óriásképe, A Démon fegyverei (1878) előtt. Aki eljön erre az alkalomra, különböző kiadványainkat is beszerezheti, valamint részesül Magdikának, a helybeli jól kipróbált tárlatvezetőnek színes és érdekes előadásában. 

2019. június 23. vasárnap 10.00
A debreceni Déri Múzeumban tekintjük meg Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiáját, melyre szervezett utazás keretében Budapestről és Pásztóról érkezik mintegy 50 résztvevő. Az autóbuszos utazásra még lehet jelentkezni a pásztói Városi Könyvtár megkeresésével. A tárlatvezetést itt Reisinger János végzi.
10 óra után bemegyünk a múzeumba, csak egy turnusos tárlatvezetés lesz. Utána a Nagytemplom bibliakiállítására megyünk el, majd az épület tetejéről tekintjük meg Debrecent.
Ezekre a tárlatlátogatásokra nincs bejelentkezés, mindenki maga választhatja meg utazási eszközeit, maga kell, hogy megváltsa belépőjegyét vagy érvényesítse kedvezményeit.

A következő hónapokban az alábbi kiállítások megtekintését tervezzük, ezekre viszont szeretnénk jelentkezőket fogadni, hogy ne hiába hirdessük meg az alkalmakat.

PécsMunkácsy vándorkiállítás Pákh Imre 52 darabos gyűjteményével, a nyár folyamán valamely vasárnap 10 órai kezdettel.

Esztergom2019. szeptemberKeresztény Múzeum, MS Mester táblaképeinek megnézése, más bibliai témájú művekkel együtt.

A regisztrálási szándékokat emailen fogadjuk: oltalomtaborok @ gmail.com.

Üdvözlettel: az Oltalom Alapítvány kuratóriuma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése