péntek, augusztus 14, 2020

AZ ALAPRA ÉPÍTENI

AZ ALAPRA ÉPÍTENI

„Kik fölépíttettetek az apostoloknak és prófétáknak alapkövén, lévén a szegletkő maga Jézus Krisztus." (Ef 2:20) 

Senki ne kezdje lerombolni az igazság alapját, amely azzá tett bennünket, amik vagyunk. Isten vezette előre népét lépésről lépésre, bár minden oldalról csapda vette körül. Az egyszerű „Így szólt az Úr" csodálatos vezetése alatt olyan igazság jött létre, amely kiállta a próbát. Ha emberek lépnek fel és megkísérlik a tanítványokat eltéríteni, szembesítsétek őket a tűzben megpróbált igazságokkal. 

„A Sárdisbeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az, akinél van az isteni hét lélek és a hét csillag: Tudom a te dolgaidat, hogy az a neved, hogy élsz, és halott vagy. Vigyázz, és erősítsd meg a többieket, akik haló félben vannak; mert nem találtam a te cselekedeteidet Isten előtt teljeseknek. Megemlékezzél azért, hogyan vetted és hallottad; és tartsd meg, és térj meg. Hogyha tehát nem vigyázol, elmegyek hozzád, mint a tolvaj, és nem tudod, mely órában megyek hozzád." (Jel 3:1-3) 


Akik el akarják mozdítani a régi határköveket, nem állnak szilárdan és elfelejtették miként hallották és kapták az Igét. Mint a vakok, úgy dolgoznak azok, akik a szentély tanával, Isten és Krisztus személyével kapcsolatban olyan teóriákat próbálnak behozni, melyek hitünk oszlopait rendítik meg. Azon fáradoznak, hogyan kelthetnének kételkedést, hogy Isten népe horgony nélküli hajóként hánykódjék.
Mindazoknak, akik azonosulnak Isten nekünk adott üzenetével, tiszta, éles felfogóképességgel kell rendelkezniük, hogy meg tudják különböztetni az igazságot a hamisságtól. Isten hírnökének szavai így hangzanak: „Ébresszétek fel az őröket." Ha az emberek meg tudnák különböztetni az üzenetekben működő lelket, és törekednének arra, hogy felismerjék, honnan erednek, akkor Izráel Istene megőrizné őket a félrevezetéstől.

(Manuscript Release 760, 9-10. oldal)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése