hétfő, június 29, 2020

NINCS VESZTEGETNI VALÓ IDŐNK

NINCS VESZTEGETNI VALÓ IDŐNK

„Elmúlt az aratás, elvégződött a nyár, és mi nem szabadultunk meg!" (Jer 8:20) 


Az Úr eljön. A föld történelme nemsokára lezárul. Felkészültél arra, hogy találkozz a föld bírájával? Tartsd eszedben, hogy „az ítélet irgalmatlan az iránt, aki nem cselekszik irgalmasságot". (Jak 2:13) 

Milyen szörnyű lesz látni azon az utolsó nagy napon, hogy akikkel meghitt viszonyban voltunk, örökre el lesznek választva tőlünk; látni, hogy családtagjaink, talán gyermekeink elvesznek; látni, hogy akik otthonunkba látogattak, asztalunknál ettek, az elveszettek között lesznek. Akkor majd feltesszük magunknak a kérdést: „Vajon nem az én türelmetlenségem, keresztényietlen viselkedésem, vagy fegyelmezetlen énem okozta azt, hogy Krisztus vallása visszataszítóvá vált számukra?" 

A világot figyelmeztetnünk kell az Úr közeli eljövetelére. Nincs már sok időnk a munkára. Évek tűntek el az örökkévalóságba, amikor fejlődhettünk volna abban, hogy Isten országát és az ő igazságát keressük először és fényt árasszunk másokra. Isten most arra szólítja fel népét, mely nagy világossággal rendelkezik, melyre sok munkát bízott, s mely meg van alapozódva az igazságban, hogy úgy munkálkodjék önmagáért és másokért, mint még azelőtt soha. Használjátok fel minden képességeteket, állítsátok szolgálatba minden erőtöket, minden rátok bízott talentumotokat és minden Istentől kapott világosságotokat a mások hasznára. Ne próbáljatok prédikátorokká válni, de legyetek Isten szolgái!

Amint a munkások egyre jobban megértik az igazságot, az annál ragyogóbb fényben fog tündökölni; s ha Isten Lelkének szent befolyása alatt áll elmétek, s így törekedtek arra, hogy megvilágosítsatok másokat, a ti figyelmetek is az örökkévaló dolgokra fognak irányulni. Az ilyen erőfeszítések közepette − melyeket az isteni világosságért mondott fohászok kísérnek − saját szíveteket is Isten kegyelmének élénkítő befolyása fogja dobogtatni; ragaszkodásotokat még több isteni buzgóság fogja hevíteni, és egész keresztényi életetek sokkal valóságosabb, komolyabb és imádságosabb lesz. Így váltok − mivel Krisztus lakozik szívetekben − Isten munkatársaivá.
(Home Missionary, 1898. február 1.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése