hétfő, március 09, 2020

A helyes életmód fiatalít

Tudományos áttörés: bizonyított, hogy a helyes életmódbeli változások fiatalítanak

???????????nEgy friss kutatás érdekes felfedezést tett: helyes életmódbeli változtatásokkal visszaforgathatjuk az idő kerekét: sejtjeink fiatalítása lehetséges!

Sejtjeink osztódása során a kromoszómák DNS-láncának vége valamelyest rövidül. Ez az információt nem tartalmazó, ún. telomer-lánc rövidülése lényegében a biológiai óránk: ez szabja meg, egy élőlény milyen hosszan élhet.
A Kaliforniai Egyetemen, San Franciscoban egy kutatás során a résztvevőket életmódbeli változtatásokra fogták: a hét hat napján, napi 30 percet gyalogoltak (a Tuti Fogyás Programban én is ezt javaslom), nem ettek gyors-ételeket, és naponta egy órát elmélyült szellemi feltöltődéssel (ima/meditáció) töltötték. 5 év elteltével megvizsgálták a résztvevők telomerjeinek hosszát, és azt találták, hogy azoknál, akik a fenti változtatásokat eszközölték, nem rövidültek meg a telomerek – ahogy az az idő múlásával történik általában -, hanem átlagosan 10%-kal hosszabbak lettek! Tehát a résztvevők biológiai órája 10%-kal „visszább lett állítva”, biológiai értelemben fiatalodtak.
Dr. Dean Ornish, a kutatást vezető orvos ezt nyilatkozta: „A telomerek az idő múlásával rövidülnek, ami az öregedést és a korai elhalálozás esélyét fokozatosan növeli. A kutatásban részt vevő minden csoportban azt figyeltük meg, hogy akik változtattak az életmódjukon, azoknak a rövidülés megállt és hosszabbodni kezdtek a telomerek.”
Vizsgáljuk felül mi is az életmódunkat és változtassunk, ahol szükséges, ha szeretnénk minél tovább és minél fiatalabb biológiai órával élni! Az egészséges élet 8 alapelve kiváló kiindulási alap a célok meghatározásához, nem csak fogyókúrázóknak, hanem mindenkinek, aki egészségesen és fiatalosan szeretne élni!

Forrás: Netamin.hu
http://www.netamin.hu/tudasbazis/cikkek/tudomanyos-attores-bizonyitott-hogy-a-helyes-eletmodbeli-valtozasok-fiatalitana/?utm_source=post&utm_medium=facebook&utm_content=dns_cikk&utm_campaign=netamin_7_hirlevel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése