péntek, március 20, 2020

Napi ige - A függöny mögött

„Azért nem félünk, ha elváltoznék is a föld, ha hegyek omlanának is a tenger közepébe!... Nemzetek zajonganak, országok mozognak, kiereszti a hangját, megszeppen a föld. A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk!... 
Csendesedjetek és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten! Felmagasztaltatom a nemzetek között, felmagasztaltatom a földön."
(Zsolt. 46,3. 7–8. 11.)

„Az egész világ Isten ellenőrzése alatt áll. Dicső lények százmilliói állnak készen, hogy az Ő szavának irányítása alatt keresztülhúzzák a gonosz hatalmak és a gonosz emberek akaratát, és jót hozzanak Isten hűségesei számára... A közelgő események Isten kezében vannak. A menny Fensége a maga kezében tartja a nemzetek sorsát és egyházának gondjait is... Ami a véges elmék előtt bonyolultnak tűnik, azt az Úr keze tökéletes rendben tartja... Király Ő, a seregek Ura... A nemzetek küzdelme és harca közepette megvédelmezi népét."
„Az emberiség történelmét megörökítő krónikák úgy tüntetik fel, hogy a nemzetek fejlődése, a birodalmak emelkedése és bukása az emberi akarat és vitézség függvénye, és hogy az események alakulását nagymértékben az emberek becsvágya és szeszélye határozza meg. Isten Igéje azonban félrehúzza a függönyt, és az emberi érdekek, hatalmak és indulatok egymással való harca mögött meglátjuk a végtelen irgalmú Isten munkáját, aki csendben, türelmesen viszi véghez a maga szándékát."

(Válogatott bizonyságtételek II. kötet, 402–405. l.; Próféták és királyok, 309. l.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése