szerda, május 06, 2020

Napi ige - Testünkön uralkodás

„Azért akár esztek, akár isztok, akármit cselekesztek, mindent az Isten dicsőségére műveljetek."
(I.Kor. 10,31)

„Meg kell tanulnunk, hogy a mértéktelen evés-ivás a legnagyobb ellensége a szellemi fejlődésnek és a lélek megszentelődésének.
Urunk első nagy kísértéséből az egyik fontos tanulság az étvágy és a szenvedélyek fékentartása. Minden korban a testi természetet támadó kísértések voltak a leghatásosabbak az emberiség megrontásában és lealacsonyításában. Sátán a mértéktelenség bűnével rombolja azokat a szellemi és erkölcsi erőket, amelyeket a legdrágább ajándékként kaptunk Istentől. Így lehetetlenné válik az ember számára az örökbecsű dolgok értékelése. Sátán az élvezetek által igyekszik kiirtani a lélekből az Istenhez való hasonlatosság minden nyomát... Saját erőnkből lehetetlen nemet mondani elbukott természetünk kívánságainak..."
„Urunk azonban végigjárta az utat, amelyen az embernek is haladnia kell, előkészítette győzelmünket... Ha valaki az étvágy hatalmával küzd, tekintsen fel az Üdvözítőre a megkísértés pusztájában! Nézze haláltusáját a kereszten, amint felkiált: »Szomjúhozom!« (János 19,28) 
Mindent elszenvedett, amit valaha is el kell viselnünk. Győzelme a miénk... Amíg hit által egyek vagyunk vele, a bűn nem uralkodhat rajtunk."
(Counsels on Diet and Foods, 127. l.; Jézus élete, A megkísértés c. fejezetből)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése